Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 00:00

Απλοποιούνται οι διαδικασίες τοποθέτησης θαλάσσιων πλωτών εξεδρών

Rate this item
(1 Vote)

plotes exedres

Απλοποιούνται με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αίρει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και μειώνει τις μέχρι σήμερα χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του υπουργού για τη συνολική αναμόρφωση του πλαισίου δραστηριοποίησης των πλοίων αναψυχής στη χώρα μας, καθώς και την κατάργηση των αναχρονιστικών ρυθμίσεων που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας τοποθέτησης πλωτών εξεδρών μέχρι 150 τετραγωνικά μέτρα στη θάλασσα, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό, για εποχιακή χρήση.

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, μειώνεται, από σήμερα, κατά πολύ ο αριθμός των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ, επιπρόσθετα, περιορίζονται στο ελάχιστο οι χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται για τη γνωμοδότησή τους.

Επισημαίνεται ότι η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό και για εποχιακή χρήση μέχρι έξι μηνών, γίνεται με την επιφύλαξη των διατάξεων για τις περιοχές απόλυτης περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι σκοποί που εξυπηρετούν έχουν να κάνουν με την προσωρινή πρόσδεση σκαφών, την πρόσβαση των λουόμενων σε δύσβατες παραλίες και περιοχές, τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων, την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, την εγκατάσταση και λειτουργία ναυαγοσωστικών μονάδων, καθώς και τη διενέργεια καταδύσεων.

Ποιοι είμαστε

Η εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΗΛΙΑΣ ΑΒΣΕΕ ιδρύθηκε το 1975 από τον Σαραντόπουλο Ηλία.

Δραστηριοποιείται επιτυχώς εδώ και 35 έτη, σε υπηρεσίες επεξεργασίας, προστασίας και χρωμάτωσης παντός τύπου επιφανειών, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει μια επέκταση εφαρμογών στον κατασκευαστικό και επισκευαστικό τομέα.

Επικοινωνία

home houseΧίου 10-12, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
(θέση- Μαύρη Ώρα) - 19300

phone telephone210 5576002

fax 210 5576002

email envelopeinfo@s-s-s.gr